Известие

Collapse
No announcement yet.

лампата на щеката не гасне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• лампата на щеката не гасне

колеги, миналата седмица ми светна лампичката дето е като щека, със една капка в долния краи, значи долях около 1л. масло и тази лампа не спира да свети, т.е. лампата дето е на таблото под километража угасва след около 3-4 минути а тази на индикациите над пепелника изобщо не изгасва, някой има ли си представа къде да търся проблема?? Да не би да е индикация за маслото на скоростната кутия, това ме притеснява най много
    sigpicалфа ромео 155 TS 2.0 8V настояща
    Suzuki GSXR 750 W настоящ
    Kawasaki KZ 440A вече бивш

Най-вероятно е от датчикът, който Furious 155 търси от около 2-3 месеца. А, ако това, вярно е така:
    т.е. лампата дето е на таблото под километража угасва след около 3-4 минути
    , двигателят отдавна да е свършил курса.
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Здрасти колега не се притеснявай няма нищо общо с скоростната кутия тази лампа показва нивото на маслото ако на щеката всичко е ок значи датчика си е заминал много често се случва на този модел .С какво масло караш по принцип.Да не си пропуснал пробега за смяна ?
      Last edited by dimo; d.m.y г., 11:37.
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

.........

карам я с тотал 10/40, странното е че това масло дето го долях /1л/ е за няма и 4000 км. колата не го гори и нямам сериозни течове съвсем леко сълзи от капак ана клапаните ама чак пък литър... идея от къде може да е??
        а да и този датчик за който говорите от къде мога да го намеря и колко струва

Comment

Първоначално публикувано от Rider_alfa155 Покажи съобщение
          карам я с тотал 10/40, странното е че това масло дето го долях /1л/ е за няма и 4000 км. колата не го гори и нямам сериозни течове съвсем леко сълзи от капак ана клапаните ама чак пък литър... идея от къде може да е??
          а да и този датчик за който говорите от къде мога да го намеря и колко струва
          Еее тоя прословут датчик!!!И на моята неработи лошото е ,че неможе да се намери лесно!Представлява биметална пластина и един реотан... ще мисля някак да го излъжа ако стане при мен ще раздуя как е победен!
          Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 12:49.
          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

на щеката какво показва внимавай да не е повече от максимума защото тогава се чуди от къде да го хвърли примерно от семеринга на коляновия вал или през някоя гарнитура
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

.......

а не маслото си е малко над средата на щеката, ама странното е че едната ламп агасне а другата не ще, нали и двете сса вързани н аедно и също място

Comment

И защо вкарваш такава логика, че са вързани на едно място?!? За бога това е италианска кола...НИщо НЕ Е логично Всичко трябва да е максимално сложно и оплескано...Само хора с докторски степени имат право да бутат по тези коли

П.П Малко съм афектиран защото преди малко разбрах че скоро ме очаква смяна на рейка... Никога не съм имал по скъпа любов...

По темата... Драснете ако намерите решение , че да се знае Иииии успеххххххххх
                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                by RUBIG service

Comment

еххх тази рейка и аз май ще трябва да я сменям ам ада видим кога ще да е, при ляв завоий се осеща едно припукване на всеки половин оборот на волана..... рейка нали??

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                    И защо вкарваш такава логика, че са вързани на едно място?!? За бога това е италианска кола...НИщо НЕ Е логично Всичко трябва да е максимално сложно и оплескано...Само хора с докторски степени имат право да бутат по тези коли

П.П Малко съм афектиран защото преди малко разбрах че скоро ме очаква смяна на рейка... Никога не съм имал по скъпа любов...

По темата... Драснете ако намерите решение , че да се знае Иииии успеххххххххх
                    Има голяма логика в италянките...но не му е тук мястото!
                    За рейката рециклирай, или втора употреба....нова сигурно е скъпичка.
                    А за скъпата любов!!?.......вземи си VW ...то е като грозната жена:..стой си в къщи и никога не изневерява
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Моя свети вече 3 години. Важно е че този на таблото ти гасне така че всичко исвен датчика е наред. нов беше около 100 лева и се чака.
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                        Има голяма логика в италянките...но не му е тук мястото!
                        За рейката рециклирай, или втора употреба....нова сигурно е скъпичка.
                        А за скъпата любов!!?.......вземи си VW ...то е като грозната жена:..стой си в къщи и никога не изневерява
                        моите наблюдения относно VW е че има едно много важно общо нещо между тях и циганите... и двете не боледуват , направо умират аз поне си имах преди един пасат 2 и знам за какво иде реч от него ми побеляха косите

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                          Моя свети вече 3 години. Важно е че този на таблото ти гасне така че всичко исвен датчика е наред. нов беше около 100 лева и се чака.
                          А бе гаснела....(ама след 3-4минути) така обевснява колегата!!!!!...ако найстина е така и през това време няма налягане в маслената магистрала!!?...интересно ми е какво се получава..
                          Показанията на таблото са от два датчика!
                          ...единия командва стрелката за налягането...аз му викам "камбана" и е горе на главата, а другия е за лампата и е при масления филтър!
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

ооооо за тоя първия датчик изобщо не говорим, тои не е работил от както съм купил колата и ха днес ха утре......

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                              над 100 лева е тоя датчик - да, но иначе по мануал е с 12 ома съпротивление, но аз не бих рискувал да сложа такова въпротивление там, че кой знае какво ще стане....

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                              X